Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

Nu in:

Was in:

En nog

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Gerben via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 01-05-2014 De laatste etappe ... (2)
  • 18-04-2014 In Donesië, (1)
  • 06-04-2014 Sama Sama (5)
  • 27-03-2014 Kleurrijk Vietnam (6)
  • 03-03-2014 Veelzijdig ... (10)

Statistieken

Dit dagboek is 14100 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next
365 Vaccineren

Reisverslag Lao PDR: Please don't rush

Toon op kaart

22 februari 2014 | Door: Gerben Hulsman

Aantal keer bekeken 368   Aantal reacties 2   Don Det Tok, Laos
a A

Lao PDR: Please don't rush

Zoals een wijze Laonees me zei: 'Why are you the one with the watch, jet I got all the time?'

Met de slowboat glijden we richting Luang Prabang. Nog overal is te zien wat de Fransen tijdens de kolonisatie hebben aangericht, desondanks is het sferisch en erg gezellig. De torenhoge waterval is schitterend, de barretjes idyllisch en de mensen voornamelijk Westers. We zijn hier drie dagen, waarna we ons verplaatsen met een slaapbus naar Vang Vieng: de uitgaansstad van Laos. We tuben dat het een aard heeft, fietsen naar grotten, watervallen en lagoons en eten tientallen baguettes (€1.-knaller, bereid met kip en groenten). Het nachtgedruis is te vergelijken met Blanes. We spelen beerpong voor volk en vaderland en ontmoeten heel veel gezellige jongeren. Om de een of andere reden zijn er bij alle restaurants afleveringen van Friends op, we kijken, natuurlijk kauwend op een verse baguette. We ondoen ons van de roes in Pakse, waar werkelijk niks te doen is. Snel reizen we door naar de Vierduizend Eilanden. De pallets wiet die hier dagelijks opgestookt wordt is aan ons niet besteed. Wij relaxen met een biertje, al zijn wij hele dagdelen aan het fietsen en beleggen een kajaktour. We zien prachtige robuuste watervallen, dolfijnen en witte zandstranden. We verdenken het duo uit Rusland dat ze onze boot hebben gesaboteerd, maar een tweede plek is ook prima. Na middernacht als alle barretjes gesloten zijn verzameld iedereen zich bij een kampvuur op het strand, heerlijk vertoeven hier!

Ondanks de stijgende temperatuur, inmiddels ca. 35 graden, gaat het reizen steeds makkelijker. De slimmigheidjes om geld te besparen van die corrupte Aziërs doorzien we steeds beter. Inmiddels sta ik 6-0 voor in pool overwinningen, het verbaast me dat Daan dit vooralsnog onvermeld laat. De mensen kunnen hier maar matig Engels, al zijn ze wel vriendelijl en eerlijk. We leven nog steeds van de begrote twintig euro per dag, waarvan gemiddeld:

€3-5 slaapplek
€5.- voor de drie maaltijden
€2.-water (flessen 1,5 liter)
€2.- vervoer (liefst fiets, soms tuc tuc.
€1.- dagelijkse fruitshake voor de vitaminen en goddelijke smaak
€2.- bezoek tempel, waterval, oversteek brug, wc...
€2.- bier, chips, snacks.
€2.- gemiddeld per dag om visa's en lange afstanden met slaapbus/trein af te leggen.

Deze laatste woorden worden geschreven in een snikhete en 17-uur lange busrit in Cambodja, op weg naar Angkor Wat.

Ik hoor graag van je, groetjes!

Tags: Luang Prabang, Vang Vieng, tuben, pakse, dondet

Reageren
Vorige bericht » « Volgende bericht

Reacties (2)

26 februari 2014 01:06 | Door: Wessel

Gaaf om te lezen. Luang Prabang is vooral verwesterd en duur, maar nog wel mooi. Vang Vieng is leip. En Pakse niets te doen... dat lijkt mij nou juist heerrlijk! En Don Det, inderdaad een paradijs op aarde! En nu dus in de bus naar Angkor Wat... Daar zal het budget wat omhoog geschroefd moeten worden? - duur! Maar ook weer heeel bizonder. Jullie maken goede tijden, nog net geen Michael Mulder, maar klinkt wel als een record. Geniet!!

Wessel

1 maart 2014 11:11 | Door: Henk en Job

Ha Gerben!

Eindelijk jouw site gevonden. Leuk om je verslag te lezen. Veel plezier en blijf genieten!

Een groet uit Nijverdal ook van Henk.

Job